🖋 مسئولیت پلتفرمی در ایران و داستان کشاکشی بی فایده

⬅️ سیدمحمد حسین‌خلیلی پژوهشگر اندیشکده حکمرانی شریف در یادداشتی که در سایت پیوست منتشر شده است به بهانه پرونده‌ پیام‌رسان سروش‌پلاس به موضوع مسئولیت پلتفرمی در ایران پرداخته است.

⬅️خلیلی در این یادداشت نوشته است:‌ « تقریباً در یک سال گذشته با بروز هرگونه رخداد یا انتشار خبر مهم درباره پلتفرم‌های دیجیتال و چالش‌ها یا دستاوردهای سیاستی-قضایی آنها در ایران و جهان، مسئله مسئولیت پلتفرم‌ها و کم و کیف آن تبدیل به کشاکشی میان طرفداران مسئولیت حداکثری و حداقلی در بدنه سیاستگذاری و سیاست پژوهی ایران و شاهد مثالی در جهت استفاده برای اثبات ادله هرکدام شده است. »

⬅️او در این یادداشت همچنین در مورد چالش‌های پلتفرم‌های دیجیتال ایرانی گفته است: « پلتفرم‌های دیجیتال ایرانی فارغ از انواع مواجهات خود با بازیگران ناظر یا بازیگران قضایی، در حوزه مسئولیت پلتفرمی به دلیل ابهام نظام مسئولیت پلتفرمی و یا عدم استناد به برخی اسناد موجود، عموماً تجربه‌ای غیرقابل پیش‌بینی و غیرقابل تطبیق با مثال‌های تطبیقی یادشده داشته‌اند. پرونده پلتفرم دیوار با موضوع محتوای متخلفانه، دو پرونده پلتفرم آپارات با موضوع محتوای متخلفانه و محتوای تحت مالکیت صداوسیما و نیز چندین سابقه  ورود دادستانی به حوزه مسئولیت پلتفرم‌ها در قالب‌های مختلف، بخشی از این تجربه است..»

⬅️در بخش دیگری از یادداشت می‌خوانیم: « گیر افتادن مسئله کسب و کارهای پلتفرمی در ایران در دام مسائل یادشده چه ازسوی حاکمیت و چه ازسوی خود بازار، دوری باطل را به وجود می‌آورد که باعث عدم بلوغ این دسته از کسب و کارها در برخی حوزه ها می‌شود. کشاکش مسئولیت زیاد و عدم مسئولیت و بحث‌های موافقان و مخالفان تنظیم‌گری نیز غالباً بحث را در همین سطح نگه می‌دارد و در کنار عدم اراده قوی حاکمیت برای اعمال تنظیم‌گری به جای برخوردهای قضایی موجب عقب نگه داشتن صنایع و کسب‌وکارهای پلتفرمی از ورود به حوزه‌های جدید و نیز بلوغ آن ها می‌شود. »

🆔 @peivast

🔗متن کامل این یادداشت را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/gnt